Feliksas Abrukauskas „Redirected“

Feliksas Abrukauskas
Feliksas Abrukauskas

Gimė kovo 16 dieną 1980 metais Pumpėnų miestelyje Pasvalio rajone. Baigęs Pumpėnų vid. mokyklą, 1998 metais įstojo į Vilniaus kolegiją, fotografijos technologijos specialybę. 1999 – 2001 metais dirbo Panevežio regioninėje televizijoje „Pan TV“ operatoriumi-montuotoju. 2002 – 2006 metais studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, Teatro ir kino fakultete, TV operatoriaus specialybę. 2004. 09- 2005. 01 studijavo Prahos meno akademijoje, Kino ir TV fakultete (FAMU) operatoriaus specialybę.Baigiamasis bakalauro diplominis darbas – trumpametražis vaidybinis kino filmas „Painiava“ (rež. V. Dambrauskas). 2001-2004 Lietuvos kino studijoje dirbo filmavimo technikos mechaniku įvairiuose Lietuvos ir užsienio kino filmuose, antruoju operatoriaus asistentu filmuose: “Paskutinis vagonas”, “Dr. Jekyll and Mr. Hyde”, “Colette“ , “Dievų miškas“ , “Have No Fear: The Life of Pope John Paul II“, “Elizabeth I“ “Transsiberian“ ir kt. Filmuose „Nuodėmės užkalbėjimas“ (op. A. Mikutėnas) ir „Duburys“ (op. V. Radzevičius) dirbo antruoju operatoriumi, filmuose “Diringas“ ir „Artimos šviesos“ (abiejų op.R.Leonavičius)– antros kameros operatoriumi.Studijų metais LMTA filmavo trumpametražius studentiškus filmus: “Širdis” (Rež. K. Šmigelskis), “Šmigelskytė” (Rež. K. Šmigelskis), “Nemiga” (Rež. K. Koženkova), “Pirmas sniegas” (Rež. K.Šmigelskis), “Sighteeing” (Rež. K.Gudavičius). 2007 metais nufilmavo pirmąjį pilnametražį vaidybinį filmą „Kolekcionierė“ (rež.K.Baužytė) metais.

Filmografija:
Nesamasis laikas (2014)
Redirected / Už Lietuvą! (2014)
Tyli naktis (2013)
Vardas tamsoje (2013)
Aurora (2012)
Anarchija Žirmūnuose (2010)
Gerumo sparnai (2009)
Jau puiku, tik dar šiek tiek… (2009)
5 dienų avantiūra (2008)
Kolekcionierė (2008)
Painiava (2005)

NOMINACIJĄ PRISTATO: 

Cinevera